Nieuws

Home / Nieuws

Miezaan is vanaf 2018 erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vanaf medio 2022 is Miezaan tevens erkend als leerbedrijf voor de opleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 (crebo 25498). Deze toekenning is totstand gekomen ism ROC Aventus en geldt voor alle vestigingen van Miezaan.

Een erkend leerbedrijf zijn  houdt in dat studenten MBO en HBO hun stage voor hun opleiding in de hulpverlening bij Miezaan mogen vervullen. Op deze manier draagt Miezaan bij aan de professionalisering van toekomstige begeleiders en blijven we op de hoogte van de nieuwste methodieken en theoretische vernieuwingen in de zorgsector.

Miezaan heeft een KOMPAS ontwikkeld waarin we onze omgangsvormen en manieren van samenwerking hebben opgetekend. Alleen dan kunnen wij ons op een verantwoorde manier focussen op de ontwikkeling van onze bewoners. Klik hier om ons KOMPAS te ontdekken.

Miezaan is door het onafhankelijk beroepsregister voor de registratie van jeugdprofessionals, SKJ,  geaccrediteerd voor het Praktijkprogramma voor registratie Jeugd- en Gezinsprofessionals. Met het praktijkprogramma toetst de werkgever of er aanvullende scholing of coaching noodzakelijk is om verantwoorde jeugdhulp te kunnen bieden (specifieke deskundigheid). Het is in feite een kader waarbinnen een maatwerktraject kan worden samengesteld voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Op deze manier leidt Miezaan intern haar zorgprofessionals op. Afhankelijk van ervaring en vooropleiding kan het praktijkprogramma per medewerker anders zijn.

De accreditatie loopt tot 31-12-2023. 

We zijn erg trots dat we de MKB Idee subsidie hebben gekregen. We hadden hier een beetje op gehoopt, maar dat we deze subsidie ook zouden krijgen is een enorme opsteker voor team Miezaan. Miezaan is een van de 60 ondernemingen die deze subsidie krijgt. Het project heet “Leren in de Zorg”. Door de subsidie is er de komende 2 jaar voldoende tijd en capaciteit voor allerlei activiteiten, waardoor we ons als team verder kunnen ontwikkelen en nog betere zorg kunnen bieden. De (digitale) feestelijke uitreiking is op maandag 17 mei, maandag 17 mei 2021 van 15.30 tot 17.00 uur.

Het wordt een informele bijeenkomst met een feestelijk tintje. Staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees overhandigen live vanuit een studio op symbolische wijze de subsidie en uiteraard is er volop gelegenheid om kennis te maken met de andere MKB!deeën.

Nederland MOET daklozen meer HELPEN