Nieuws

Home / Nieuws

Wat vinden bewoners en medewerkers van Miezaan?

In November 2023 hebben wij een KTO en MTO gehouden. Een prachtige uitkomst!

Bij Miezaan draait alles waar we ons voor inzetten om de cliënten, oftewel, bewoners. Onze inspanningen en hoe deze worden ervaren kunnen daarom ook het beste door hen omschreven en beoordeeld worden. We hebben dit onderzocht middels een cliënttevredenheidsonderzoek in november 2023. De resultaten werpen een zeldzaam licht op de zorg die wij leveren en waar wij elke dag met trots voor staan: Samen Dragen.

76.92% van onze bewoners heeft gereageerd en overall hebben wij een 7,8 gekregen!

Al onze medewerkers hebben gereageerd en Werken bij Miezaan een overall score gegeven van 7,9!

Wilt u alles lezen over het recente KTO en MTO? Het uitgebreide bericht vindt u hier 

Met veel trots kunnen wij vertellen dat Miezaan wederom het certificaat “Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk” voor de komende 2 jaar heeft ontvangen. Wij zijn ook opgenomen in het Kwaliteitsregister Sociaal Werk. Een waardering voor het team en hun harde werk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Team Miezaan heeft de workshop Autisme Belevingscircuit gevolgd en is in de huid gekropen van  cliënten met het ASS spectrum. Een enorm leerzame en interessante workshop.

#autismebelevingscircuit #derazendetornado

 

 

 

Miezaan NL is een gecertificeerd stagebedrijf voor MBO4 MB2 en HBO opleidingen in de zorg. We zijn trots op onze studenten. Vandaag Examen Ontwikkelen van een Aanpak. Op alle locaties worden bewoners voorgelicht over zelfstandig wonen. #ROCaventus

 

Miezaan Beschermd Wonen  en Gelukpaarden gaan een pilot paardencoaching starten voor jongeren met een psychosociale problematiek. Beide organisaties zijn zeer verheugd dat deze pilot mogelijk wordt gemaakt door een bijdrage van de Stichting Paard Verbindt.

 

Miezaan  is een instelling voor beschermd wonen voor jongeren met psychosociale problematiek en heeft vier kleinschalige woongroepen in de gemeente Apeldoorn, waar in totaal max. 25 jonge mensen van 16-35 jaar worden opgevangen. Allen hebben een indicatie vanuit de WMO, WLZ of Jeugdwet en vaak meervoudige problemen, zoals een ASS syndroom in combinatie met lichtverstandelijke beperking, adhd/add, trauma’s, verslaving e.d

N.a.v. teamtraining van Miezaan bij Gelukpaarden in Beekbergen is er een samenwerking ontstaan. Gelukpaarden hebben veel ervaring opgedaan met de doelgroep. Miezaan en Gelukpaarden willen starten met een pilot met 2 cliënten en na evaluatie deze aanbieden voor meerdere cliënten. Na de eerste proeflessen reageerden deelnemers als volgt op wat ze met de lessen willen bereiken:

De 1e client wil

“De scherpe randjes eraf. Naar wat doorvragen doelde hij op: meer geduld krijgen, een ‘nee’ als antwoord leren accepteren & en leren minder heftig te reageren als er iets gebeurt wat hij niet wil of wat hem niet aan staat, of als er bijvoorbeeld iets onverwachts gebeurt.”

De 2e client wil

“Weten waar reacties vandaan komen

-meer rust in haar hoofd krijgen

-meer rust in haar lijf en congruentie tussen hoofd en lijf

-trauma’s bekijken en vervolgens middels traumatherapie of begeleiding aangaan””

Voor deze pilot is door De Stichting Paard Verbindt een bijdrage toegekend.

Miezaan is vanaf 2018 erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vanaf medio 2022 is Miezaan tevens erkend als leerbedrijf voor de opleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 (crebo 25498). Deze toekenning is totstand gekomen ism ROC Aventus en geldt voor alle vestigingen van Miezaan.

Een erkend leerbedrijf zijn  houdt in dat studenten MBO en HBO hun stage voor hun opleiding in de hulpverlening bij Miezaan mogen vervullen. Op deze manier draagt Miezaan bij aan de professionalisering van toekomstige begeleiders en blijven we op de hoogte van de nieuwste methodieken en theoretische vernieuwingen in de zorgsector.

Miezaan heeft een KOMPAS ontwikkeld waarin we onze omgangsvormen en manieren van samenwerking hebben opgetekend. Alleen dan kunnen wij ons op een verantwoorde manier focussen op de ontwikkeling van onze bewoners. Klik hier om ons KOMPAS te ontdekken.

Miezaan is door het onafhankelijk beroepsregister voor de registratie van jeugdprofessionals, SKJ,  geaccrediteerd voor het Praktijkprogramma voor registratie Jeugd- en Gezinsprofessionals. Met het praktijkprogramma toetst de werkgever of er aanvullende scholing of coaching noodzakelijk is om verantwoorde jeugdhulp te kunnen bieden (specifieke deskundigheid). Het is in feite een kader waarbinnen een maatwerktraject kan worden samengesteld voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Op deze manier leidt Miezaan intern haar zorgprofessionals op. Afhankelijk van ervaring en vooropleiding kan het praktijkprogramma per medewerker anders zijn.

De accreditatie loopt tot 31-12-2023. 

We zijn erg trots dat we de MKB Idee subsidie hebben gekregen. We hadden hier een beetje op gehoopt, maar dat we deze subsidie ook zouden krijgen is een enorme opsteker voor team Miezaan. Miezaan is een van de 60 ondernemingen die deze subsidie krijgt. Het project heet “Leren in de Zorg”. Door de subsidie is er de komende 2 jaar voldoende tijd en capaciteit voor allerlei activiteiten, waardoor we ons als team verder kunnen ontwikkelen en nog betere zorg kunnen bieden. De (digitale) feestelijke uitreiking is op maandag 17 mei, maandag 17 mei 2021 van 15.30 tot 17.00 uur.

Het wordt een informele bijeenkomst met een feestelijk tintje. Staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees overhandigen live vanuit een studio op symbolische wijze de subsidie en uiteraard is er volop gelegenheid om kennis te maken met de andere MKB!deeën.